30 чужди граждани без документи за самоличност, са установени в паркиран

...
30 чужди граждани без документи за самоличност, са установени в паркиран
Коментари Харесай

Хванаха 30 мигранти в Лом

30 непознати граждани  без документи за идентичност, са открити в паркиран товарен автомобил на 19 май в Лом, оповестиха от полицията.

При осъществен обход на ул. " Стефан Караджа " чиновници на " Група за защита на публичния ред " открили паркирания автомобил, който е бил отключен и без водач.

При инспекцията в товарния отсек на автомобила били открити 30 непознати жители, без документи за идентичност. От тях 28 се показали за сирийци, един - от ирански генезис и един - като иракски жител.

Установен е притежателят на транспортното средство и неговият ползвател. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, като е осъществен е оглед и е формирано досъдебно произвеждане.

Чужденците са арестувани за период, като от тях единствено един имал карта за засвидетелствуване на самоличността, издадена от Държавна организация за бежанците в София. За случая са известени работа " Миграция ", Гранична полиция и Районна прокуратура-Монтана.

На 5-ма от тях, които са малолетни, ще им бъде оказана полицейска протекция. Спрямо нерегистрираните лица ще бъдат подхванати дейности от чиновници на група " миграция " при ОД на МВ за правене на заповеди за краткосрочно настаняване и ще бъдат съпроводени до Център за настаняване.

На записания непознат жител е издадено предизвестие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР